Priser i: 
Vanliga frågor

Hur lång tid tar det tills jag får min tavla?
Det är dels beroende på vilken typ av tavla du beställt, hur mycket jobb som krävs med den. Är det en ren framkallning som inte kräver efterredigering från vår sida, så tar tar det inte särskilt lång tid. Du har din leverans inom en vecka. Ibland bara ett par dagar. Har du extra bråttom kan du ange det så försöker vi anpassa oss.
Är det warholstil eller likanande på din tavla är det väldigt varierande. Vissa har vi klara på ett par dagar då allt har fungerar så smidigt och ibland tar det ett par veckors tid. Normalt är ca 2 veckor. Vid specialerbjudanden som dealer o.s.v. kan leveranstiden vara längre. Då har detta angivits i samband med specialerbjudandet.

Kan man få sin canvas skickad monterad?
Ja, i dagsläget har vi som tillval att du kan få din canvas monterad på en kilram i storlekar upp till 70 x 50 cm (kilram ingår då). Du kan också, samtidigt som du beställer din canvas, köpa kilramar av oss i storleker upp till 100 x 70 cm, som du då utan ytterligare frakt får levererade med din beställning. Då kan du montera din canvas själv på kilram. Eller så lämnar du in din canvas till närmsta ramaffär (oftast även glasmästerier) för montering.

Hur stor blir min tavla?  -Jag vill att tavlan ska gå runtom själva kilramen
Den tryckta ytan på din tavla blir som den storleken du beställer. Den levereras med ett par cm otryckt vit canvas runt om så det går lätt att spänna upp. Vill du att bilden går runt kanten (s.k. 3D effekt) så kan du för kilramarna 60 x 40 cm och 70 x 50 cm beställa specialmåtten 64 x 44 cm eller 74 x 54 cm i rullisten när du beställer förstoringen på Canvas. Då räcker duken runt kanten på kilramen. Vid önskemål om övriga mått så kan du kontakta oss för att få hjälp. Du kan också köpa en storlek mindre kilram, men då försvinner en del av bilden som du behöver skära bort, eftersom storlekarna ligger i 10 cm:s intervall.

Vad menas med att jag lämnar min bild i rätt format v/s ni får klippa bilden åt mig?
Vi talar om själva formatet, dvs om ni har beställt en tavla som är tex 50x50cm – bifogar ni då en bild som är helt kvadratisk? Annars får ni antingen klippa den i en korrekt kvadrat innan ni skickar in den eller kryssa i att vi får lov att klippa åt er. Och om ni beställer en tavla som är 60 x 40 cm – stämmer proportionerna då? Om vi ändrar långsidan till 60 cm blir då kortsidan automatiskt 40cm?
Vi klipper alltid för hand och tar hänsyn till bilden. Skulle det bli några uppenbara problem så kontaktar vi er.  Vi drar inte ut bilder till fel proportioner – i alla fall ej utan er samrådan.
 
Säger ni till om min bild inte är bra nog?
Självklart säger vi till om det är något jätteproblem, att bilden blir alldeles galet suddig eller dålig på annat sätt. Men om du skickar in en bild i en bra storlek som är suddig, mörk eller dålig på annat sätt så tar vi för givet att du vet detta.

Då det är så mycket en smaksak vad som är fint och inte kan vi inte avgöra vad som är en bra bild eller inte. Men som sagt – självklart är det helt upp åt väggarna hör vi av oss.
Men så klart – skickar du in en suddig mörk bild så kommer du få en suddig mörk bild av oss. Även om vi alltid försöker göra vårt bästa av varje bild. Är du osäker? Maila oss bara och fråga.

Jag vill ha en annan storlek än dom ni erbjuder?
Inga problem. Vi kan erbjuda en max bredd på ca 70 cm tryckbar yta men i stort sett hur lång som helst. Kontakta oss för offert. 

Jag har en bild som inte är digital som jag vill framkalla
Inga problem, då väljer du artiklarna Inscanning och framkallning av fysiska foton som du skickar till oss. Vi returnerar självklart sedan orginalbilden med din tavla.

Vilken upplösning måste min bild ha?
Upplösningen på bilden behöver vara minst 2000x1350 pixlar. Det är också mycket beroende på vilken typ av bild det är och hur stor tavla du ska göra. Men om bilden har för dålig upplösning så kontaktar vi dig. 

Har du en så stor bild upplösningsmässigt att du inte kan ladda upp den med beställningen (systemet säger ifrån) så tar du en mindre bild, vilken som helst, och laddar upp för att komma vidare i beställningen. Ange då i kommentarsfältet i kassan att bilden inte ska användas utan att du skickar en annan bild. Skicka sedan den riktiga bilden till oss på mailadressen info@grimbergstryck.se och ange ditt ordernummer.
Enklast är t.ex. att använda tjänsten på Sprend.se där du då laddar upp din bild och vi får en länk att ta ner bilden ifrån.

Att framkalla på canvas är lite mer "förlåtande" än att trycka på poster då canvas har en naturlig struktur.

Vi trycker i CMYK färger så för att vara så nära det tryckta materialet som möjligt så kan du göra om din bild till CMYK. Men det är absolut inget du behöver göra. Men vissa toner kan skilja sig något så om det är superviktigt för dig hur vissa färger blir bör du göra detta. Dom allra flesta bilder är i RGB färger. Grå-Svart/vita bilder har ibland en tendens att gå mot det lila hållet.

Något du ska försöka tänka på - speciellt om du trycker på canvas är att din bild inte är för mörkt. I CMYK och på canvas har det en förmåga att bli ännu mörkare. Så tänk gärna på det.

Hur fungerar betalningen och hur vet jag att jag blir nöjd med min warhol beställning?
Eftersom det är en personlig tavla du beställer så tar vi alltid betalt innan vi tillverkar den. Men självklart så har du massor att säga till om, vi skickar flera alternativ till dig för en förhandsgrandskning innan vi sätter igång produktionen. Då har du möjligheten att påverka och bestämma exakt hur din tavla ska se ut. Vi strävar alltid efter att ha 100% nöjda kunder.

Jag vill ha min tavla i en speciell färg eller ton?
Inga problem, ange när du beställer eller maila till oss.

Har du en så stor bild upplösningsmässigt att den inte går att ladda upp med beställningen?
Har du en så stor bild upplösningsmässigt att du inte kan ladda upp den med beställningen (systemet säger ifrån) så tar du en mindre bild, vilken som helst, och laddar upp för att komma vidare i beställningen. Ange då i kommentarsfältet i kassan att bilden inte ska användas utan att du skickar en annan bild. Skicka sedan den riktiga bilden till oss på mailadressen info@grimbergstryck och ange ditt ordernummer. Enklast är t.ex. att använda tjänsten på Sprend.se där du då laddar upp din bild och vi får en länk att ta ner bilden ifrån.

Rabattkod eller värdekod (t.ex. köpt deal) - vart skriver jag in den?
I kassan finns en ruta som heter EVENTUELL RABATTKOD där skriver du in koden så ser du att beloppet automatiskt ändras när du valt betalsätt och trycker på fortsätt.

Hur går det till?
Efter att du lagt din beställning och din betalning registrerats, vad händer då kanske du undrar?!

I turordning bland beställningarna tar vi så fort som möjligt upp din bild i flera olika typer av bildredigeringsprogram i datorn. Vi kollar storlek, upplösning och att allt stämmer. Har du sedan valt tex popart bearbetar vi sedan din bild och skickar förslag till dig via mail.När du sedan tittat igenom förslagen så väljer du någon av dom om du nu är nöjd, annars fortsätter vi jobba på din bild ytterligare. Sen kör vi igenom din bild i ytterligare program i datorn och fixar till allt finputs på bilden innan den trycks. Den totala bearbetningstiden kan vara allt från ett par timmar från din beställning lades till flera dagar, veckor. Omöjligt att svara på då det är en kreativ process. Sen trycker vi din bild.

  

Efter den har fått torka ordentligt så packar vi den försiktigt så att din tavla inte ska ta skada i frakten. När du får hem den, om det är Canvas du beställt, - kan du Spänna upp din tavla på en kilram som du t.ex. kan köpa av oss samtidigt och få hemlevererad med din beställning utan ytterligare kostnad, eller så kan du välja att lämna in den och få den uppspänd.

Vill du ha inspiration och mer kunskap om canvastryck?
På bloggen Canvastavlor tips kan man få mer inspiration och kunskap innan man framkallar sina egna canvastavlor: http://www.canvastavlortips.se/